maandag 27 april 2015

lampenkap


Ik ben op zoek naar een doorschijnende versteviging om aan de binnenkant van mijn lampenkap te kunnen plaatsen. Ik ben heel blij met mijn lamp, heb er lang aan gewerkt ook, maar het zit niet zoals het moet, die kromming moet eruit. Weet iemand waar ik zoiets kan vinden?




5 opmerkingen:

  1. dun plexiglas misschien? Zou zonde zijn als het niet naar je zin is, hij leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja plastic, daar had ik ook al aan gedacht, maar waar koop je zoiets hé? ik zal eens moeten rond fietsen en de doe-het-zelf-zaken eens allemaal bezoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kun je niet van die soort aslanfolie of andere lampenkapfolie gebruiken? Ik denk dat dat wel melkwit is,dus wel licht doorlaát maar niet zo helder als nu...
    Succes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zou het niet precies weten maar hij is wel erg mooi! Je kunt volgens mij lampfolie kopen. Die is gemaakt van PVC. Daardoor is het stevig en toch buigbaar. Op de gelijmde zijde plak je de stof. En met tape of plakkend band zet je het folie op het frame. Kijk hier maar eens: https://www.lampenmaken.nl/hoe-kan-ik/uitleg-en-video/lampenkap-geheimen.html

    BeantwoordenVerwijderen
  5. In suikerwater onderdompelen en in model op laten drogen. Suikerwater werkt als stijfsel. Vroeger al geruikt om gehaakte kleedjes stevig te krijgen. (kopje water&kopje suiker, aan de kookbrengen, af laten koelen, anders brand je je vingers)

    BeantwoordenVerwijderen