donderdag 22 mei 2014

bezig bezigHet lijkt alsof ik ben stilgevallen met haken, maar dat is niet zo. Mijn tweede boek is bijna klaar, daar ben ik lang zoet mee geweest. Eerst alles haken. Dan de teksten schrijven, de foto's nemen, de illustraties, de vormgeving, ... alles is vrijwel klaar. Nu nog een kleurenproef en misschien nog wat laatste tekstcorrecties en dan kan ik alles drukklaar maken en dat project ruim op tijd afsluiten.


Ik geef uitleg in mijn boek over hoe je een lampenkap kan haken en ben dan ook maar voor onze living een mega-grote lampenkap aan het haken. Dat is een 'projectje' dat niet zo snel vooruit gaat, want ik heb heel dunne wol gebruikt, maar ieder jaar begin ik toch alweer aan zo'n reuzenwerk. Ik zal het niet snel afleren...En dan zijn er nog cadeautjes met een deadline. Een kroontje voor mijn petekindje (zie mijn patroon in het 2de nummer van La Maison Victor), een pop met kleurige kleertjes voor een vriendinnetje van mijn dochter en een babydekentje voor mijn vrienden die in blijde verwachting zijn.En dan is er nog deze chaos...Ik heb met restjes wol platte bloemen en blaadjes en cirkeltjes gehaakt, met de bedoeling daar iets fleurigs mee te maken, maar ik weet niet goed wat. Een sjaal?, een tafelloper (maar wat ben ik met een tafelloper, dat heeft geen enkele functie), een dekentje (hmmmnee), een gordijntje?, een slinger?, ... Zodra ik het weet, naai ik de bloemetjes aaneen en dan toon ik het hier wel eens.

En ondertussen haak ik verder...


6 opmerkingen:

 1. Wow, lekker bezig dus! Lijkt me flinke klus, een boek maken... Maar uiteraard wel heel leuk! En wat is die deken gaaf zeg! En de loper van bloemetjes ziet er ook leuk uit, maar ik snap wel het bezwaar. Misschien een zomerse sjaal of een enorme slinger? Een kussen zou ook leuk zijn. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er allemaal top uit! Kijk uit naar je tweede boek! Groetjes Lisanne
  draad en praat...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mja een kussen is misschien wel te doen, én functioneel!! :) Dankjewel Lizette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heb je de doorsteeksjaal met frullen ook opgenomen? ik zag 'm niet meer tussen de patronen op je blog staan... (of stond die al in boek 1?)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je zou zo'n jute/canvas boodschappentas kunnen bekleden met deze aan elkaar gehaakte bloemen. In NL zijn ze bij veel supermarkten te koop voor slechts 1 euro.

  BeantwoordenVerwijderen